3 tips bij het kopen van een nieuwe tv

0
252

Wanneer je een nieuwe tv gaat kopen, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Er is tegenwoordig zoveel keuze! Denk hierbij aan 4K televisies, smart tv’s en nog veel meer. Maar wat is nu eigenlijk de beste tv? Iedereen heeft zijn eigen behoeften en wensen, dus dat is moeilijk te zeggen. De beste televisies hebben echter allemaal een paar kenmerken en eigenschappen gemeen. Weten welke dat zijn? Lees dan snel verder.

1.    Grootte: Hoe groot is te groot?

Bij het kiezen van een nieuwe tv is de grootte een van de meest belangrijke beslissingen. Hoewel het heel verleidelijk kan zijn om de grootste televisie te nemen die beschikbaar is, is groter niet per se beter. Je wilt alleen aan de andere kant ook geen TV die te klein is om de ondertiteling goed te kunnen lezen. De ideale tv maat is sterk afhankelijk van het meubilair in de ruimte waar hij komt te staan. De algemene benadering voor het kiezen van het beste tv formaat is het aantal centimeters tussen de tv en de bank (of stoel) waar je wilt kijken te delen door vijf. Ga uit van een tv die ongeveer 50 inch groot is als je hem aan de muur wilt hangen en hem wilt bekijken vanaf een bank die op 250 centimeter afstand staat.

2.    Kies voor een goede resolutie

De scherpte van het beeld wordt het sterkst beïnvloed door de resolutie van je televisie. Met hogere resoluties en meer pixels zie je meer details. 8K is de hoogste resolutie die op dit moment wordt aangeboden. Met een resolutie van 7680 x 4520 pixels produceren deze tv’s beelden die vier keer duidelijker zijn dan die op 4K tv’s, die de op één na hoogste resolutie hebben die momenteel wordt aangeboden (3840 x 2160 pixels). Tv’s die HD Ready en Full HD zijn, hebben resoluties van 1280 x 720 en 1920 x 1080.

3.    De nieuwste manier om tv te kijken

Hoe we tv kijken heeft de laatste tijd een belangrijke verschuiving ondergaan. De tv kijkers van tegenwoordig kijken liever iets wanneer ze tijd of zin hebben dan dat ze wachten om op een bepaald tijdstip te gaan zitten kijken. Je kunt een Smart tv kiezen om het voordeel van internet naar je tv te brengen zonder dat je hem ook aan een laptop of pc hoeft te koppelen. Met een smart tv kun je bijvoorbeeld door diensten als Netflix, YouTube of bijvoorbeeld Videoland bladeren en kijken wat je wilt, wanneer je maar wilt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in