Besparen op een tv doe je met deze tips!

0
324

Het is interessant om te zien hoe de kwaliteit van tv’s en andere elektronica door de jaren heen gestaag verbetert, terwijl de prijzen zijn gedaald. Volgens het Bureau of Labor Statistics is de prijsindex voor tv’s tussen 1997 en 2015 namelijk met 94% gedaald. Dus, ondanks constante upgrades en nieuwe functies, worden tv’s elk jaar redelijker geprijsd. Bij het kopen van een gloednieuwe tv moet je echter prijsbewust zijn. Je moet namelijk alsnog enkele honderden euro’s uitgeven aan de nieuwste lcd-tv- of plasmamodellen. Het kopen van een tv kan een grote aankoop zijn, dus zorg ervoor dat je er een kiest met de juiste functies voor de juiste prijs. Gebruik deze tips hiervoor!

Pas op voor verlengde garanties 

Een garantieverlenging is een beschermingsplan dat defecten en schade dekt. Consumentenelektronica, mobiele apparaten, voertuigen en thuisgarantieplannen zijn allemaal veelvoorkomende voorbeelden van verlengde garantieplannen. Het lijkt misschien alsof verlengde garanties op papier de extra kosten waard zijn. Het eerste instinct is om jezelf te beschermen tegen schade en ontevredenheid bij een nieuwe tv of een andere dure aankoop zoals een designer tote bag. Experts constateren echter dat verlengde garanties voor elektronica zelden de prijs waard zijn. De meesten van ons overschatten de kans dat onze technologische producten zullen falen.

Koop online

Misschien vind je het intimiderend om online een nieuwe tv of Ted Baker tas te kopen. Om te visualiseren hoe het er in je huis uit zou zien, wil je het waarschijnlijk persoonlijk zien. Het is echter mogelijk om geld te besparen op een nieuwe tv door online te kopen. Wanneer je online winkelt, bespaar je namelijk tijd en als je browserextensies voor winkelen gebruikt, kun je eenvoudig prijzen vergelijken om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt. De extensies houden namelijk van tig verkopers de prijzen van tv’s bij en geven je zo de beste prijs.

Shop op het juiste moment

Het is soms mogelijk om veel geld te besparen door grote aankopen te timen. Verschillende retailers stellen verschillende prijzen voor verschillende producten op basis van seizoen en vraag. Daarom, als je van plan bent een paar duizend euro of meer uit te geven aan een gloednieuwe tv, wil je misschien wachten. Black Friday en Cyber Monday zijn bijvoorbeeld van oudsher de populairste tijden voor tv-deals. TV-shoppen is vooral populair tijdens Black Friday omdat bijna alle grote retailers kortingen op elektronica aanbieden. Op deze dag kun je vaak ook een crossbody tas dames tegen een lagere prijs kopen.

Ga voor ene goedkoop merk

Over het algemeen krijg je waar je voor betaalt als het om elektronica gaat. Ga daarom voor de voordeligste optie als je een nieuwe tv, een laptop of een ruisonderdrukkende koptelefoon koopt tijdens het winkelen. Je kunt misschien beter meer uitgeven aan een premium merk en model als je een tv koopt voor je thuisbioscoop of familiekamer, maar vaak is dit niet nodig. Je hoeft bijvoorbeeld geen dure tv te kopen om de voetbalwedstrijd in je garage te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in