De voordelen van ontspannen TV kijken als zwangere vrouw

0
126

Wanneer je zwanger bent is het ontzettend belangrijk om voldoende rust te nemen en te ontspannen. Een zwangerschap vergt namelijk niet alleen fysiek ontzettend veel van een vrouw, maar ook mentaal is het een enorme verandering die je onder andere hormonaal ondergaat. Eén van de manieren waarop je goed tot rust kunt komen, is door heerlijk ontspannen televisie te gaan kijken. Zo kun je kiezen uit een serie die meerdere seizoenen heeft, zodat je de komende weken of zelfs maanden onder de pannen bent, maar kun je natuurlijk ook gewoon lekker kijken waar je zelf zin in hebt. Omdat er ontzettend veel voordelen zijn, hebben wij ons beperkt tot een aantal van de belangrijksten, zodat je ook het belang inziet van het rusten.

Mentale rust

Tijdens de zwangerschap is het normaal dat je af en toe wat meer stress ervaart. Het is immers een bijzondere periode waarin er veel veranderingen plaatsvinden in je lichaam en de rest van je leven. Door te ontspannen met behulp van een goede film of serie kun je even ontsnappen aan alle drukte en je volledig richten op iets wat je leuk vindt. Het kan helpen om je gedachten te verzetten en zo mentale rust te vinden. Het is dan wel aan te raden ook iets te kijken waar je rustig van wordt, dus geen spannende film of serie, waarbij je nog niet kunt ontspannen. Ook is het aan te raden om iets comfortabels te dragen, zodat je lekker relaxt op de bank kunt liggen. Een joggingsbroek met voeding bh en een lekkere warme oversized trui van je partner is bijvoorbeeld ontzettend fijn.

Afleiding en vermaak

Naast dat je door televisie kijken mentaal tot rust komt, zorgt het ook voor afleiding. Vooral wanneer je jezelf snel verveelt of misschien wel pijn of andere ongemakken hebt, is het wel prettig dat je deze waar mogelijk even kunt vergeten. Door een leuke film of serie op te zetten, kun je even alle zinnen verzetten en hoef je niet te denken aan alles wat er mentaal en fysiek met je gebeurt. Hoe leuk is het om jezelf even te trakteren op een goede film of serie, nadat je eigenlijk de hele ochtend al allerlei huishoudelijke taken hebt gedaan en wel toe bent aan wat ontspanning? Om het jezelf nog prettiger te maken, is het aan te raden een meegroei bh aan te schaffen, zodat je borsten goed worden ondersteund en je hier geen last van hebt en een trainingsbroek of zwangerschapsbroek te dragen.

Positieve invloed op je humeur

Tijdens je zwangerschap heb je te maken met allerlei hormonale veranderingen. Het is dus ook niet zo gek dat je van het een op het andere moment kunt beginnen te huilen. Dit kan door een gebeurtenis in het dagelijks leven, maar ook tijdens een bepaald moment in een film. Je doet er daarom verstandig aan om af en toe een echte ‘feel good’ film te kijken, want deze hebben een positieve invloed op je humeur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in