Een tv in je tiny house? Zo zorg je dat het past!

0
28

Je bent in een tiny house gaan wonen, omdat je bewuster wilt leven op een klein oppervlak en je denkt dat een tv niet in zo’n kleine ruimte past. Maar misschien zie je de beste tv 2024 voorbij komen en droom je stiekem toch van bioscoopavondjes op de bank. Of luie zondagochtenden waarop je tv kijkt vanuit bed. Maak je geen zorgen, want ook in een tiny house valt een tv in te passen. Door rekening te houden met de beperkte ruimte en wat slimme keuzes te maken, kan het namelijk wel. Lees hier hoe je er voor kan zorgen dat ook in jouw tiny house een tv past!

Het formaat

Jouw persoonlijke wensen en voorkeuren staan natuurlijk voorop bij de keuze van jouw nieuwe televisie. Misschien zou je het liefst gaan voor de beste 50 inch tv voor een kleine bioscoopervaring in je tiny house, maar over het algemeen zal voor kleine ruimtes een tv van 32 inch volstaan. Niet alleen omdat een groter model meer plek inneemt, die in een tiny house toch al zo kostbaar is, maar ook omdat de kijkafstand door de compacte ruimte erg klein is. Door voor een kleiner scherm te kiezen, houd je het tv-kijken dan ook comfortabel. Bedenk dus vanaf welke plek je het meest tv zal kijken, om te bepalen wat een geschikt formaat is.

De juiste plek kiezen

Bepaal de beste plek voor je tv door te bedenken vanaf welke plek je het meest tv zal kijken. Zit je ‘s avonds graag onderuitgezakt op de bank van een film te genieten, of zal je de tv in de praktijk vooral aanzetten voor de kinderen zodat je zelf even iets anders kunt doen? Misschien ben je wel van plan om vooral tijdens het koken je favoriete kookprogramma op te zetten, of met het hele gezin tijdens het eten. Of je de tv nou tegenover de bank, slaapplek, speelhoek of keuken plaatst, zorg dat de tv goed zichtbaar is – het liefst ook nog zonder al te veel hinderlijke reflecties – vanaf de plek waar je het vaakst tv zult kijken.

Een tv-beugel

Door de tv aan een draaibare beugel te hangen, kun je er verschillende kanten mee op. Je bespaart er ruimte mee in je tiny house, omdat je geen kastje of tv-meubel nodig hebt om hem op te zetten. Ook kun je de tv zo wat flexibeler gebruiken, omdat je hem door de beugel verschillende kanten op kunt draaien. Je kunt daarbij ook nog kiezen voor een beugel met zwenkarm, waardoor je de tv bij gebruik helemaal van de muur af kunt halen. Extra flexibel dus! Door het juiste formaat en een geschikte plek voor de tv te kiezen en hem op te hangen aan een beugel, zorg je er dus voor dat zelfs in een tiny house tv kijken mogelijk is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in