Hoe monteer je een tv beugel?

0
158

Het is eigenlijk best makkelijk om je tv aan de muur te hangen. In de doos van de beugel zit altijd een handleiding en het spul dat je nodig hebt om het op te hangen. Er staat ook in wat voor gereedschap je moet hebben. Super handig dus. En sommige merken hebben op hun website of YouTube-kanaal filmpjes waarin ze laten zien hoe het moet. Die hebben dus vaak filmpjes voor elk type beugel. Heel handig dus, vooral als je visueel bent ingesteld. Laten we het op papier ook eens uitwerken.

Voorbereiding

Je moet natuurlijk eerst een tv-beugel kiezen die goed past bij je tv, zowel qua grootte als gewicht. Ga naar de winkel met je heuptasje dames en kies er een uit die bij je past. Bij de meeste beugels zit altijd alles wat je nodig hebt inbegrepen. Denk hierbij aan schroeven en pluggen. Je hebt wel je eigen gereedschap nodig, want die krijg je niet meegeleverd. Gelukkig heb je niet veel nodig. Met een boor, waterpas, meetlint en een potlood kom je al een heel eind.

Monteren op verschillende wandtypes

Wanneer je de tv-beugel gaat ophangen, moet je eerst even goed kijken naar het type wand dat je hebt. Bij stenen of betonnen muren krijg je meestal de goede pluggen en bouten erbij. Check wel even of ze sterk genoeg zijn voor jouw tv. Ga eventueel met de boodschappen tas als je nog wat gereedschap moet hebben. Voor gipswanden moet je speciale pluggen gebruiken. Zit er een houten frame achter de gipswand? Schroef de beugel dan rechtstreeks daaraan vast. Soms zijn er ook speciale pluggen nodig en dan is het beter om de beugel plat tegen de muur te monteren. Bij houten wanden moet je weer letten op hoe dik en stevig ze zijn. Gebruik dikke bouten of schroeven voor een stevige bevestiging. Als de wand een beetje dun of zwak is, kan een extra houten plaat achter de wand helpen om alles stevig te houden.

Stap voor stap monteren

Dan moet je de perfecte hoogte voor je tv kiezen. Heb je die gevonden? Teken dan met het potlood waar de schroeven moeten komen. Zet de beugel tegen de muur, check met een waterpas of hij recht is, en markeer de boorgaten. Boor de gaten en zorg dat de pluggen er goed in passen; zo niet, boor dan nog een stukje dieper. Lijn de gaten in je beugel uit met die in de muur en schroef de beugel vast met de meegeleverde schroeven of bouten. Een slimme tip: draai de bouten kruiselings aan voor extra stevigheid.

De televisie ophangen

Je hebt eigenlijk twee manieren om je tv op te hangen. De eerste is de directe methode. Hierbij zet je de tv tegen de beugel aan en schroef je hem vast. Regel wel dat alle schroeven goed strak zitten. De andere manier is met losse onderdelen. Sommige beugels komen met aparte stukken die je eerst aan de tv vastmaakt. Daarna hang je de tv op aan het deel dat al aan de muur zit. Klinkt niet zo heel moeilijk, toch? Je kunt een tv-beugel goed zelfstandig ophangen. Volg de instructies en schakel indien nodig wat hulp in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in