Hoe vervoer je een flatscreen-tv op de juiste manier?

0
366

Een flatscreen televisie maakt gebruik van verschillende technieken voor weergave in een plat en dun formaat. Plasma, Liquid Crystal Display (LCD), Light Emitting Diode (LED), Organic Light Emitting Diode (OLED) en Ultra High-Definition (UHD) zijn slechts enkele van de voorbeelden. Doordat de schermen glad en egaal zijn – niet bol, is de weergave aan de randen niet vervormd. Zo levert het kristalheldere, levendige en zeer gedetailleerde beelden op het scherm. Ze zijn ook niet goedkoop, met hoogwaardige en grotere modellen die duizenden euro’s kosten. Bij bijvoorbeeld een verhuizing wil je je flatscreen-tv daarom veilig en op de juiste manier vervoeren, de volgende tips helpen hier bij.

Regel de benodigdheden 

Zoals bij elk project, is de eerste stap om altijd voorbereid te zijn. Verzamel alle benodigde gereedschappen en benodigdheden. Je wilt niet midden in het inpakken zitten om erachter te komen dat je je verpakkingstape niet bij de hand hebt. Maak je klaar met het volgende:

  • krant/pakpapier
  • microvezeldoek
  • schaar/snijgereedschap
  • post-its en markeerstift voor etikettering
  • schroevendraaier
  • tape
  • banden
  • deken

Verwijder accessoires en snoeren

Koppel de televisie los van de stroombron. Verwijder alle apparaten (PlayStation, X-Box, Blu-Ray Player, externe schijven, kabelbox, enz.) die erop zijn aangesloten. Rol alle koorden op en knoop ze vast. Label de verschillende snoeren en kabels zodat je ze gemakkelijker kunt herkennen. Stop alles in een boodschappentas inclusief de afstandsbedieningen. Voeg een briefje toe buiten de zak om de inhoud aan te geven.

Bereid je tv voor

Flatscreens worden meestal aan de muur gemonteerd. Soms zijn tv-beugels zo goed vastgemaakt dat het moeilijk kan zijn om ze los te maken. Onthoud dat je tv-scherm, hoe licht of dun ook, gemaakt is van breekbare materialen. Dit is dus geen eenmanszaak, je hebt hulp nodig. Vraag daarom hulp aan vrienden of familieleden om je te helpen. Schroef de bevestigingsstukken los terwijl de andere persoon de tv ondersteunt. Doe de schroeven in hersluitbare plastic zakken of in een handtas dames en label ze goed. Maak je flatscreen-tv ook schoon voordat je het inpakt.

Plaats je tv in een doos

Sommige mensen zullen er vaak voor kiezen om de originele verpakking waarin hun tv is geleverd te behouden, en anderen niet. Als de doos nog in je bezit is, is het belangrijk dat je de hele originele verpakking hebt – niet alleen de doos! Zonder de schuimrubberen inzetstukken kan de tv vrij bewegen en rammelen in de doos. Als je ze niet meer hebt, vul dan de ruimte met verpakkingsmateriaal zoals kranten of pakpapier. Heb je geen doos meer voor de tv? Plaats het dan in een Burkely tas of wikkel het in een deken.

Verplaats je tv voorzichtig

Als je van plan bent om je eigen auto te gebruiken om je tv te vervoeren, controleer dan of deze in je auto past. Je kunt hem op de achterbank of in de kofferbak plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten bijstaan ​​door deskundige verhuizers. Of je nu de originele doos nog hebt of niet, ze kunnen je tv zeker en vast veilig en gemakkelijk verplaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in