Online sporten, maak het jezelf mogelijk

0
118

Heb je het altijd druk, maar wil je toch je dagelijkse beweging krijgen? Dan is online sporten wat voor jou. Online sporten zorgt ervoor dat je de activiteiten die je normaal in de sportschool doet ook thuis kan doen. Natuurlijk niet zittend achter je pc, maar actief in de woonkamer met online begeleiding van een video of een digitale coach. Hieronder een aantal laagdrempelige opties waar je snel mee kan starten.

Fietsen

Fietsen is een manier van sporten die je thuis kan doen als je een hometrainer of rollerbank thuis hebt. Het is dam geen slecht idee om een online klas op te pakken waarin je met een groep allemaal tegelijk gaat fietsen. Zo wordt het leuk en kan je ook nog een nieuwe vrienden maken. Als vrouwen dit gaan doen is het verstandig om een sport bh te dragen dit helpt tijdens het fietsen enorm. Een shock absorber kan helpen om alles bij elkaar te houden tijdens het fietsen omdat dit erg intensief kan zijn als je een sprint moet trekken en je van je zadel moet.

Hardlopen

Als je thuis wilt gaan hardlopen kan dat ook online, je kan gewoon buiten een rondje lopen en meedoen met een ‘virtual run’ maar je kan ook een hardloopband aanschaffen. De nieuwst modellen zijn verbonden met het internet zodat je online mee kan doen aan trainingen of zelf gewoon gaan rennen op de hardloopband. Als je een georganiseerde training gaat doen is het een goed idee op een televisie te kopen voor in de garage omdat een hardloopband in de woonkamer misschien wat onpraktisch is. Een hardloopband kan je gelukkig afstellen op wat jij ook maar wilt dus er is genoeg keuze.

Yoga

Voor veel vrouwen zijn  online klassen voor yoga erg populair. Yoga is een manier om te relaxen en om je lichaam soepeler te maken. Veel vrouwen gebruiken dit als een manier om van stress af te komen. Het kan gedaan worden in klassen online waar je vanuit je huis aan mee kunt doen. Zorg ervoor dat je flexibele kleding aan hebt en je yogamat klaarligt om mee te kunnen doen aan deze lessen. Het is ook maar de vraag of je hier thuis wel tijd een ruimte voor hebt. Het is daarom ook geen slecht idee om eerst even te kijken of je genoeg ruimte hebt in je woonkamer of ergens anders in het huis. Yoga is een leuke activiteit die je thuis kan doen, dus misschien is het wel voor jou.

Motivatie, inspiratie

Het is belangrijk als je thuis sport om jezelf gemotiveerd te houden. Het altijd leuk om nieuwe dingen te proberen buiten je comfortzone. Het leuk maken van beweging is het gene wat die laatste zet kan zijn die je in beweging houd. Laat jezelf inspireren door anderen of door activiteiten die je leuk vindt. Je kan het zo leuk maken als je zelf wilt. Het is belangrijk om door te zetten en dat kan moeilijk gaan als je minder motivatie hebt. Uit bed komen in het weekend kan lastig zijn, maar als je activiteit iets is om naar uit te kijken dan is het wel leuk voor jou als voor je lichaam. Zorg er wel voor dat je jezelf niet overbelast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in