Overstappen zorgverzekering, hoe doe je dat?

0
306

Zou jij graag willen overstappen op een andere zorgverzekering? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het kan namelijk nogal lastig zijn om de juiste nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Dus wil je overstappen zorgverzekering? Dit artikel helpt je bij het overstappen op een andere zorgverzekeraar.

Bepaal welke zorg je nodig hebt

Ten eerste moet je goed nadenken over welke zorg je nodig hebt. Het is sowieso verplicht om een basisverzekering te hebben in Nederland. Wat er in dat basispakket staat wordt bepaald door de overheid. Het basispakket dekt in ieder geval de standaard zorg zoals de huisarts, spoedeisende hulp, psychiater, ziekenhuis of apotheek. Al jij graag meer zorg in je zorgverzekering wilt hebben, dan moet je kijken naar een aanvullende verzekering. Je kunt bijvoorbeeld ook fysiotherapie erbij nemen voor als je veel blessures hebt. Daarnaast is het altijd goed om te controleren met welke zorgverleners jouw zorgverzekeraar contracten heeft lopen.

Het verhogen van je eigen risico

Het is wettelijk verplicht om voor een basisverzekering een eigen risico van € 385 te hebben. Jij moet dus tot aan dit bedrag zelf betalen van de zorgkosten. Dat valt dan namelijk onder je eigen risico. Je kunt ook je eigen risico verhogen. Waarom je dit zou doen? Als jij je eigen risico vrijwillig verhoogt, dan kun je namelijk korting krijgen van je zorgverzekeraar op de maandelijkse premie voor de zorgverzekering.

Welke polis wil je afsluiten?

Er zijn veel verschillende soorten polissen waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een naturapolis. Als je voor deze polis gaat, dan kiest de zorgverzekeraar goede zorgaanbieders uit en sluit daar een contract mee. Wanneer jij zorg nodig hebt, kun je naar een van deze zorgaanbieders gaan voor een behandeling. Je kunt natuurlijk altijd zelf controleren of jouw zorgverzekeraar wel contracten heeft met de zorgaanbieders die jij het liefste hebt. Je kunt ook kiezen voor een restitutiepolis. Hierbij kies je zelf naar welke zorgaanbieder je gaat voor een behandeling. Dan worden de zorgkosten alsnog vergoed door je verzekeraar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in