Een tip voor ergonomisch werken op je werkplek | De monitorarm

0
478

Wanneer je wilt zorgen voor een praktisch ingerichte werkplaats, met een optimale arbeidsproductiviteit. Kies er dan voor om binnen je bedrijf ergonomisch werken door te voeren, ergonomisch is er namelijk op gericht dat werknemers een goede houding aannemen op het werk. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat er binnen je bedrijf een goede houding wordt aangenomen? In dit artikel worden de mogelijkheden besproken van ergonomisch werken.

Om te zorgen voor een goede zithouding is het belangrijk dat je een kwalitatief goede bureaustoel aanschaft. Een kwalitatief goede bureaustoel kan namelijk het lichaam op de juiste manier ondersteunen en daarmee kan je nek- en rugklachten voorkomen.

Het is namelijk belangrijk dat je de stoel op diverse hoogtes kunt afstellen, zodat je de hoogte van het zitvlak van jouw bureaustoel kan afstemmen op de hoogte van jouw bureaublad. Ook is de afstand tussen jouw ogen en het beeldscherm erg belangrijk, wanneer je te dichtbij een beeldscherm zit zullen je ogen meer moeite moeten doen om

Dingen te kunnen lezen en ook zal er eerder vermoeidheid optreden. Dit is echter afhankelijk van de grootte van je beeldscherm, een tip hierbij is een scherm van 17 inch een afstand van 60-85cm aan te houden en bij een 21 inch beeldscherm een afstand van 75 tot 105cm.

Om te voorkomen dat je nek- en rugklachten krijgt is het belangrijk dat je  recht voor het scherm zit en met een rechte lijn naar het scherm kan kijken. Dit resultaat kun je het beste bereiken door middel van het scherm op een standaard te plaatsen. Hier zou een monitorarm een oplossing voor kunnen zijn. Wanneer je beeldscherm aan de achterkant is voorzien van gaatjes, dan heb je de mogelijkheid om het beeldscherm te koppelen aan een monitorarm. Het voordeel van een monitorarm is namelijk dat je deze kunt verstellen in de hoogte en diepte waardoor jij hem op de voor jouw geschikte hoogte en diepte kunt verstellen. Hierbij is Ergodirect.nl een voorbeeld van een aanbieder die diverse monitorarmen in zijn assortiment aanbiedt.