Waar moet je op letten als je een smart tv koopt?

0
287

Wil je van alle functionaliteiten van een tv gebruik maken dan geldt er op dit ogenblik dat de beeldbuis anno 2022 smart moet zijn. Ben je op zoek naar een nieuwe smart tv dan kan dat een lange zoektocht opleveren. Waar moet je zo’n toestel kopen? Waar zijn de aanbiedingen en aan welke specificaties moet een smart tv voldoen, wil je optimaal van alle digitale functies gebruik maken? Wij helpen je graag om die zoektocht te beperken en tegelijkertijd een scherpe aanbieding te vinden.

Televisies vergelijken

De meeste mensen zullen hun zoektocht naar een nieuwe tv op internet beginnen. Ga je televisies vergelijken via google dan krijg je meteen miljoenen resultaten voorgeschoteld. Dat is niet voor iedereen even aantrekkelijk. Ga je naar een fysieke audiozaak dan ontkom je meestal niet aan een opdringerige verkoper die je lastig valt met allerlei termen op technisch gebied. Je moet dan stevig in je schoenen staan om uiteindelijk net met een verkeerd model tv de zaak uit te lopen. Daarom is het beter om via de site van Knibble op zoek te gaan naar je ideale smart tv. Hier kun je televisies vergelijken uit 281 webshops. Dat is nog eens gemakkelijk. Het bespaart je niet alleen een lange online zoektocht, maar ook nog eens geld, omdat je er de scherpste en actueelste tv aanbiedingen vindt.

Streamen op je smart tv

Het aanbod van streamingdiensten beperkt zich niet alleen binnen de muzieksector. Er is tegenwoordig bijna elke maand wel een nieuwe on demand aanbieder voor tv of internet. Zelfs voor een relatief kleine markt als Nederland komen er steeds meer partijen. Vooral in het begin van deze eeuw heeft Netflix een enorme impact gehad op de manier waarop we entertainment zoals films en series op televisie of internet kijken. Maar er zijn nog veel meer aanbieders op de markt. Diverse on demand diensten zoals HBOMax, Canal+, Disney+, ViaPlay, Videoland, Amazon Prime, Apple TV+  en Pathé Thuis  laten je via de tv, laptop of ipad naar films of sportwedstrijden kijken. Hiervan zijn de meeste in abonnementsvorm beschikbaar, hoewel je bij Videoland en Pathé Thuis ook per film kunt afrekenen of als giftcard een filmtegoed cadeau kunt doen. De meeste van deze aanbieders hebben een eigen app waardoor je het aanbod makkelijk op je smart tv kunt bekijken.

Functies

Wanneer je smart tv´s gaat vergelijken, kijk dan goed welke functies er allemaal aan boord zijn. Een handvol verschillende aansluitingen zoals hdmi is altijd mooi meegenomen. Zo kun je er verschillende apparaten op aansluiten. Dit is ook handig als de kinderen met hun playstation willen gamen. Wil je er een echte thuisbioscoop van maken, dan is het een vereiste dat je er een soundbar of een compleet dolby surround systeem op kunt aansluiten. Omdat alle tv´s gebruik maken digitale zenders houdt dat bijna automatisch in dat een smart tv verbinding met internet kan maken. Bij de oudere led-tv’s kun je deze functionaliteit toevoegen door in één van de vrije hdmi poorten google chromecast aan te sluiten. Op deze manier kijk je moeiteloos de leukste muziekclips van youtube.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in