Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe televisie?

0
158

Om te beginnen is het natuurlijk onmogelijk een perfecte lijst te maken met punten die belangrijk zijn voor de aanschaf van een product. Iedere consument let namelijk op andere zaken. Wel kun je ongeveer een schattig maken waar de meeste mensen aan denken bij de aankoop van in dit geval een tv. Hier lees je wat voorbeelden.

Schermgrootte

Het formaat van de tv is iets waar je ogen eigenlijk als eerste op vallen. Kies een schermgrootte die past bij de grootte van de ruimte waar je het in wilt hebben Als dit de woonkamer is, kun je alles van tevoren goed meten. Ook de kijkafstand speelt een grote rol. Als je bijvoorbeeld een te grote tv hebt en een kleine afstand, kan dit uiteindelijk erg vermoeiend zijn voor je ogen. Als een televisie te klein is, kun je er aan de andere kant wellicht een stuk minder plezier uit halen. Een groot scherm betekent daarnaast meestal zwaarder gewicht en een tv kun je niet net als een laptop met bijvoorbeeld een laptoptas dames beschermen. Kijk dus goed of de muur het allemaal kan houden.

HDR (High Dynamic Range)

Als je het nog niet wist, zorgt HDR voor een breder kleurenbereik en verbeterd contrast. Hierdoor worden beelden levendiger en realistischer om naar te kijken. Ook bij het bekijken van foto’s op bijvoorbeeld een camera, wordt er gelet op de HDR. Zo merk je dat het eigenlijk op een hoop plekken terugkomt. Mocht je voordat je een tv gaat kopen wat verschillende HDR’s met elkaar willen vergelijken kan dit. De populaire HDR-standaarden zijn onder andere HDR10, Dolby Vision, of HLG.

Smart-tv functies

Een telefoon zit altijd in je zak en een laptop kun je in een laptop rugzak zo meenemen. Hierdoor heb je alle streaming-apps, wifi-connectiviteit en spraakbesturing dicht bij de hand. Wie zegt dat dit niet ook kan bij een televisie? Uiteraard is het niet zo dat ze hier allemaal geschikt voor zijn, maar tegenwoordig worden er een hoop televisies op de markt gebracht met wel degelijk een groot hoeveelheid aan smart functies. Mocht dit iets zijn waar je ook toegang tot zou willen, is het zeker iets om in je achterhoofd te houden. Je hoeft maar 1 keer in te loggen en je kunt gemakkelijk gebruik maken van al het online content en de apps die er zijn.

Beeldkwaliteit

Ten slotte kun je het eigenlijk niet maken om het niet te hebben over de resoluties. Iedereen wil uiteindelijk een tv met een geschikte resolutie voor de kijkafstand. Over het algemeen wordt aangeraden om minimaal een Full HD (1080p) tv te hebben voor schermformaten tot ongeveer 40 inch en een 4K-tv voor grotere schermen. Dit is eigenlijk het meest gemiddeld en je hebt er dan een goede beeld ervaring mee. Mocht je toch op zoek zijn naar iets meer, is het meestal wel mogelijk. Ga hiervoor vooral de elektronicazaken in en bekijk de verschillende opties. Alleen zo kun je namelijk beslissen wat de perfecte tv is voor jou.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in