Zorgeloos films en series streamen in het buitenland? Kies voor een VPN

0
46

Ga je binnenkort lekker op vakantie, dan lig je natuurlijk het liefst lekker aan het strand of het zwembad. Toch kan het voorkomen dat het een keer wat minder is of je gewoon zin hebt om onder je parasol te genieten van je favoriete film of serie. Vooral met het huidige aanbod, zijn er zo ontzettend veel opties dat vervelend absoluut niet meer hoeft. Toch is het wel goed te weten dat het streamen van films of series buiten de landsgrenzen van Nederland nog wel eens tot wat problemen kan leiden. Gelukkig is hiervoor een eenvoudige oplossing en dat is door gebruik te maken van een VPN via VPNdeals.nl. Hoe dit exact werkt en welke voordelen het heeft, vertellen we je in dit artikel.

Waarom kun je niet alles in het buitenland streamen

Dat het gebruik van een VPN het probleem kan oplossen, dat is een ding wat in veel van de gevallen zeker is. Toch is het ook goed om eerst eens te kijken naar de oorzaak van het ‘probleem’. De reden dat je namelijk niet alles in het buitenland kunt streamen, is omdat je te maken hebt met een zogeheten geoblokkade. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld niet naar Videoland kunt kijken wanneer je op de wifi verbinding in Spanje zit. Veel aanbieders kiezen er namelijk voor om hun content niet overal ter beschikking te stellen. Dit kan te maken hebben met commerciële redenen, maar ook wet- en regelgeving kunnen ervoor zorgen dat bepaalde content niet in ieder land mag worden uitgezonden.

Hoe werkt een VPN

Nu je weet wat de reden is dat je niet alles in het buitenland kunt streamen, is het goed te weten wat een VPN hierin voor je kan betekenen. Een VPN is een virtual private network, wat niets meer inhoudt dat het je IP-adres en ook locatie kan verbergen. Dit heeft allereerst als voordeel dat je een stuk veiliger over het internet kunt surfen, maar zorgt er ook voor dat je je locatie kunt aanpassen. Dat houdt dus in dat je het netwerk zo kunt instellen dat het lijkt alsof je in Nederland bent, terwijl je ondertussen met een heerlijk glaasje fris in de zon kunt genieten van je favoriete film of serie.

VPN vergelijken en afsluiten

Wanneer je op zoek bent naar een VPN-aanbieder, zul je al snel merken dat er verschillende aanbieders zijn. Het is daarom dus ook raadzaam om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Vandaag de dag zijn verschillende aanbieders en is het vergelijken daardoor natuurlijk een stuk eenvoudiger geworden. Met enkele muisklikken heb je een overzicht van de beste VPN aanbieder en kun je op basis daarvan je uiteindelijke keuze maken.

Wat kost een VPN abonnement?

Om de kosten hoef je het niet te laten. Wist je namelijk dat je ook gratis gebruik kunt maken van een VPN verbinding? Dan heb je natuurlijk niet alle bevoegdheden, maar vaak kom je daarmee al een heel eind. Wil je meer mogelijkheden, dan kun je meestal al voor een paar euro per maand een abonnement afsluiten. Afhankelijk van de hoeveelheid data kun je dan bepalen welke abonnement het beste bij je past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in